v.v. Helpman VR1 wint verdient in Steenwijk

STEENWIJK – Aan de parallelweg nummer 11 in Steenwijk moesten de Helpmandames gisteravond aantreden tegen d’Olde Veste VR1. Een wedstrijd met de 2e ronde in de nacompetitie als inzet. Het werd 1-2 voor de Helpmanvrouwen door doelpunten van Zarah Schrijver en Adinda Pieneman. Het laatste kwartier was het nog even billen knijpen, maar de Helpmandefensie hield goed stand. In de 2e ronde wacht de winnaar van Hollandscheveld VR1 en Wolvega VR1.

Onder zomerse omstandigheden vertrok een (heel) klein deel van de selectie vanaf de parkeersplaats van Helpman. De rest van de selectie kreeg toestemming om rechtstreeks naar Steenwijk te rijden. Na een uitgebreide wedstrijdbespreking, waaronder ook de analyse van de tegenstander, konden de dames aan de warming up beginnen. Vergeleken met de basisopstelling tegen SIOS, mocht Adinda Pieneman op nr. 10 spelen. De rest van de basisopstelling bleef ongewijzigd.

Om iets over 20.00 uur begon de wedstrijd. Helpman probeerde direct vanaf de 1e minuut het spel van d’Olde Veste te ontregelen, door vroegtijdig druk te zetten. De eerste de beste kans deed zich al voor in de 4e minuut, maar de Helpmanspitsen hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Helpman bleef dominant, al verloor het veel te gemakkelijk de bal door foute balaannames en verkeerde keuzes. Het was in de 24e minuut dat er eindeijk gejuichd kon worden. Zarah Schrijver slalomde door de defensie van de tegenstander, zag twee verdedigers tegen elkaar oplopen, en schoot de bal in de korte hoek, 0-1. Helpman bleef aandringen, alhoewel d’Olde Veste heel even gevaarlijk werd. Een afstandschot belandde op de deklat. In de 37e minuut weer een aanval over rechts. Nu werd de bal niet langs de lijn gespeeld, maar naar het centrum. Daar kwam Adinda Pieneman één op één te staan met de keepster en schoot de bal beheerst onder de keepster door in het doel, 0-2. Met deze stand gingen beide teams ook aan de thee.

In de rust werd nogmaals gehamerd om achterin alles dicht te houden en te blijven loeren op de kansen. Maar in de 48e minuut brak d’Olde Veste de wesdtrijd weer open. Een goed genomen corner werd bij de 2e paal prima ingekopt, 1-2. Helpman leek in deze fase de weg even kwijt te zijn. Maar door keihard met elkaar te werken bleef het Helpmandoel schoon. Helpman kon voorin de bal ook niet meer vasthouden. Met veel kunst en vliegwerk probeerde Helpman de lange hoge ballen tegen te houden en met succes! Want na 95 minuten spelen werd de wedstrijd afgefloten en bereikte de Helpmandames hierdoor de 2e ronde van de nacompetitie. In deze ronde treffen de dames de winnaar uit het duel: Hollandscheveld VR1 – FC Wolvega VR1.

Marco Pesiwarissa