v.v. Helpman VR1 blijft mede-koploper na winst op Groen Geel VR1

GRONINGEN – Helpman was afgelopen zaterdag gastvrouw voor de vrouwen van Groen Geel. Na 90 minuten spelen bleven de drie punten op De Esserberg. Ex- SC Heerenveenspeelster Aline v.d. Berg was matchwinner. Zij scoorde twee maal. Het andere doelpunt kwam op naam van Zarah Schrijver. Na deze winstpartij delen de Helpmanvrouwen samen met Nieuw Roden de koppositie in de 2e Klasse. Concurrent Winsum kwam niet verder dan een gelijk spel.

De Helpmanvrouwen kennen een ijzersterke competitiestart, evenals medekoploper Nieuw Roden, dat vorig seizoen ook in de 3e Klasse acteerde. Afgelopen zaterdag kwamen de vrouwen van Groen Geel op bezoek. Een elftal dat een aantal speelsters met hoofdklasse-ervaring in de ploeg heeft en de laatste jaren bovenin meedraait. Voor deze gelegenheid hadden de Groen Geelsters hun trainer-coach thuis gelaten.

Helpman kwam op een goed bespeelbaar veld maar moeilijk in de wedstrijd. Men kwam maar niet in de duels door het goede positiespel van Groen Geel. Ook de eindpass liet bij Helpman nog vaak te wensen over. Na 23 minuten spelen eindigde de bal toch op de stip door een overtreding op Helpmanspeelster Zarah Schrijver. Zij werd in het 16-meter gebied gehaakt. Aline v.d. Berg schoot de bal vanaf elf meter in het doel, 1-0. Groen Geel bleef nadien de aanval zoeken, maar zag haar aanvallen in het niet vallen door goed verdedigend werk van de Helpmandefensie.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld als de eerste helft, alhoewel Helpman de bovenliggende partij was. Direct vanaf het begin waren de Helpmanvrouwen dominant en zochten ze veelvuldig de ruimte achter de Groen Geel-defensie. In de 74e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Invalster Justine Kuiper werd net buiten het strafschopgebied gevloerd. Aline v.d. Berg nam plaats achter de bal en schoot deze in de verre benedenhoek, 2-0. Groen Geel werd niet meer gevaarlijk. Ver in blessuretijd werd Soraya Niewzwaag op links de diepte ingestuurd. Zij bediende op haar beurt de meegelopen Zarah Schrijver die de eindstand op 3-0 bepaalde.

“We presteren momenteel boven verwachting! We werken van wedstrijd naar wedstrijd en zien het elftal nog steeds ontwikkelen en groeien. Ook individueel worden de speelsters met de week sterker en beter. De kracht van dit team is dat het EEN TEAM is. De sfeer is goed, de trainingsopkomst is goed en we trainen daarnaast ook nog eens prima. We doen veel wedstrijdgerichte oefenvormen, waarbij we onderdelen van de wedstrijden centraal stellen. Het verschil met de 3e klasse is dat we nu veel meer fysieke duels hebben en tegen veel betere voetballende ploegen spelen. En daar worden wij ook alleen maar sterker van”.​

Marco Pesiwarissa