Paascup NEC Delfzijl 2018

Op tweede paasdag traden wij in Delfzijl aan met ons JO11-4 team. Vol goede moed en enthousiasme. De eerste wedstrijd moesten we gelijk tegen de gastheer. We stonden op het veld en dachten dat we tegen reuzen moesten voetballen. Is dit niet een JO13 team? Na een moeilijke start maakte Daniel de 1-0, en die wisten we vast te houden. Ondanks nog een gestopte penalty van Roemer. Nu zal het vast wel makkelijker worden. Maar nee hoor, tegen DVC werd het nog erger. Beren van jongens, en duwen en schoppen was gewoon geoorloofd door de scheidsrechter. Na een 1-0 achterstand toonde we veerkracht. En Elias maakte de verdiende 1-1. De derde wedstrijd waren we er niet helemaal bij. We verloren met 1-3. Ondanks een weergaloze kop goal door max op een voorzet van 15 meter van Olke. Toen gingen de jongens er opeens zelf in geloven. We stonden 4e in de poule, maar ze wisten mijn te overtuigen dat als ze de laatste twee zouden winnen, we gewoon nog kampioen konden worden. Prima zei ik, laat het maar zien. Tegen HSC gingen we fantastisch van start. We wonnen met 5-2. Door mooi combinatie spel, scoorden Olke, Elias 2x, Max en ook hier weer een weergaloos schot van Pele in de rechterkruising. De laatste wedstrijd moesten we tegen de koploper Wildervank. We stonden heel goed door scherp verdedigen van Steijn en Joris. De verlossende goal kwam van Max en zo wonnen we met 1-0. De jongens schreeuwde het uit van geluk. Even dachten we kampioen te zijn, maar bij de beker uitreiking waren we toch tweede. Maar voor mij zijn deze jongens kampioenen. Ze hebben zich zelf overwonnen door veerkracht en enthousiasme. De beker werd met trots als team opgehaald. Op naar een volgende uitdaging.

Jaap Schoneveld
Trainer/coach JO11-4