MO17-1, 2e op NK

Zaterdag 2 juni, de dag van het NK, waar de meiden van MO17 1 van vvHelpman aan deelnemen.
We werden om 10 uur verwacht in St. Michielsgestel, dus een vroegertje voor diegene die zaterdagochtend vertrokken. Een aantal hadden een overnachting in een hotel vlakbij of sliepen bij familie.

Tijdens de openingsceremonie, waar overigens het Wilhelmus te horen was,  bleek dat onze 1e tegenstander er niet was, iets met miscommunicatie ergens. Mooi tijd om onze tegenstanders in de poule te bekijken

Om 12 uur mochten de meiden dan eindelijk aan de bak en dit was tegen de Zwaluwen. Het veld waar we op speelden was wat aan de krappe kant en gelukkig lieten ze zich hier niet te veel door beïnvloeden. De wedstrijd werd afgesloten met een nette 3-0 overwinning.

De wedstrijd daarna was tegen St. Michielsgestel, de thuisploeg. Ook daar waren de meiden van Helpman niet van onder de indruk. Deze wedstrijd werd ook gewonnen met 3-0. Door naar de halve finale.

In de halve finale treffen we de meiden van de voetbalvereniging Winkel.
Dit bleef een 0-0 wedstrijd en daarna was het dus tijd voor penalty’s. Pfoef wat was dit spannend.
Onze eerste ging er niet in en gelukkig ging de 3e van Winkel er niet in.
Toen moesten we om en om, het publiek hield het bijna niet meer en gelukkig kwamen de meiden van vvHelpman MO17 1 als winnaar uit de bus.
FINALE, wie had dat gedacht. Gehoopt zeker, echter is het best lastig om een inschatting te maken van de teams die niet uit het noorden komen.

In de finale treft vvHelpman, Alliance’22.
Dit was een wedstrijd waarin er echt werd gestreden en gevochten om de bal.
Helpman komt op 1-0 voorsprong en helaas maakt Allicance’22 vrij snel gelijk.
Helaas komt Alliance’22 op een 2-1 voorsprong en even later klinkt het fluitsignaal.

Dan is het altijd even slikken, want het zat erin en dan gelukkig overheerst  de blijdschap van het behalen van de 2e plek op het NK. Super!!

We horen dat Alliance’22 voor de 3e keer op rij het NK heeft gewonnen. Helpman heeft ze het toch maar mooi lastig gemaakt. ’s Avonds lezen we op ’t internet dat het MO17 1 team van Alliance’22 volgend seizoen mee gaat doen aan de semi landelijke eredivisie.
Supertrots op dit team!!

BDE – ook deelnemer aan het toernooi feliciteert vvHelpman.