Helpman nog steeds ongeslagen na overwinning op Glimmen

Helpman is na vier speelrondes nog steeds ongeslagen. Hierin zijn ze, samen met Be Quick, de enige van de competitie die dit voor elkaar heeft gekregen. Glimmen daarentegen, heeft als enige van de competitie alles verloren door deze nederlaag. Toch hoeft Glimmen zich, gezien het spel en de kwaliteit van de spelers, geen zorgen te maken over degradatie.

Wedstrijd: VV Helpman-VV Glimmen
Uitslag: 3-1
Doelpuntenmakers Helpman: Tim van Dorp, Michiel Rusch en Jeroen Scholma

De Blauwwitten begonnen furieus aan de wedstrijd. De verdedigers tackelde op de middenlijn en keeper Frank Harms had als enige bezigheid het coachen van zijn verdediging. Het goede spel resulteerde in alweer het zevende competitiedoelpunt van Tim van Dorp. Hij werkte een afgemeten voorzet van Saviero van Zwol beheerst af.

Na het doelpunt veranderde het spelbeeld. Glimmen werd gevaarlijk door lange ballen op de sterke en snelle spitsen. Helpman ging onrustiger en minder zorgvuldig voetballen. Hierdoor verplaatste het spel constant van helft naar helft. Uiteindelijk strafte Glimmen het verslechterde spel van Helpman af. Een voorzet werd makkelijk binnen gekopt door de spits. Er waren meer kansen voor Glimmen. Frank Harms bespaarde Helpman met een katachtige reflex de 2-1, nadat de spits van Glimmen weer eens op doel had gekopt.

In de tweede helft pakte Helpman het goede spel weer op. Er waren weinig kansen, maar Helpman had de controle over de wedstrijd. Uit het niets ontstond de 2-1: Saviero van Zwol dribbelde en stelde zijn pass op Michiel Rusch goed uit, die de bal daardoor in de zestien op snelheid kon aannemen. Daarna krulde de rechtsbuiten de bal mooi in de verre hoek.

Aan het spel was te zien dat de eerste helft veel energie had gekost, voor beide ploegen. Helpman bleef kansen creëren. De grootste was voor Camiel Buursma, die door gestuntel bij Glimmen alle tijd had om af te werken. Hij had misschien iets te véél tijd om na te denken en schoot de bal naast. De 3-1 kwam er wel, door een prachtige vrije trap van Jeroen Scholma. Hij schoot de bal beheerst óver de muur maar laag in de goal, niet binnen handbereik van de keeper. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld, aangezien beide teams geen energie meer in de wedstrijd konden steken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Zuidlaren voor Helpman.

Michiel Rusch